Projecten

1.      Landrover Defender 90 TD5 2004 Voor zwaar terrein prepareren.
2.      Landrover Defender 110 TD4 2007 Prepareren voor avontuurlijke reizen.
3.      Landrover Defender 110 Tomb Raider Automatic Conversion.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

1. Landrover Defender 90 TD5 2004 Voor zwaar terrein prepareren.

In opdracht van een klant mogen wij in dit project een Landrover Defender 90 TD5 van 2004 prepareren zodat de klant hierna het zwaarste terrein kan overwinnen. Met de wensenlijst van de klant en onze terreinrijervaring hebben wij een plan-van-aanpak gemaakt en zijn we gaan bouwen.

De terreinauto is op zoveel punten aangepast dat alles opsommen haast onbegonnen werk zou zijn dus noemen wij de grootste aanpassingen. De auto is voorzien van veersysteem van Herero suspention, Zu-velgen met BFGoodrich modderbanden, volledige bodembescherming, een Warn 8274, verzwaarde differentieels (4.12) met verzwaarde steekassen en HD homokineten van Ashcroft, ARB airlockers voor en achter, een extra Brandstoftank voor 30 liter meer brandstofvoorraad, motortuning en een grotere intercooler, National Luna dubbel accusysteem, een Webasto standkachel, een safty Devices rolkooi, SVX stoelen en nog heel veel andere (kleinere) aanpassingen.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

2. Landrover Defender 110 TD4 2007 Prepareren voor avontuurlijke reizen.

In opdracht van een Bekende Nederlander die zijn wens om avontuurlijke reizen te gaan maken met zijn Landrover Defender 110 TD4 van 2007 te verwezenlijken hebben wij zijn standaard 110 voorzien van diverse accessoires. In plaats van een “Blik op de weg” wilde hij het blik eens NAAST de weg werpen.

Zo is de Defender onder andere voorzien van een verhogingsset van Equipe, een AFN lierbumper met bijpassende lier, bodembescherming w.a. tankguard, rocksliders, steeringguard en diff.beschermers, een verhoogde luchtinlaat, traanplaat bescherming en een luifel en daktent (Howling Moon) op een Hannibal roofrack.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

3. LandRover Defender 110 Tomb Raider automatic conversion.

De Tomb Raider was toe aan een nieuwe koppeling. Normaal gesproken vervang je dan de koppeling, maar deze keer hebben wij gekozen voor een automatic conversion kit.

Deze conversie kit is verkrijgbaar in hydraulische en elektrische uitvoering.

Optie I is de hydraulische uitvoering, dit is de goedkopere keuze. Het systeem is hydraulisch bediend en heeft dus geen elektronica, dit kan een voordeel zijn voor sommige terrein rijders. Nadeel is dat deze optie een vast schakel patroon heeft.

Optie II is de elektronische uitvoering, dit is, zoals verwacht, de duurdere keuze. Voordeel van dit systeem is dat de automaat bak elektronisch wordt aangestuurd en het schakel patroon instelbaar is via de Compushift.
De compushift is een ‘’stand alone’’ computer die de elektronische automaat bak bediend.

Wij hebben gekozen voor Optie II, de elektronische versie.

Het ombouwen van handgeschakeld naar automaat omvat in grote lijnen het demonteren van:

– handgeschakelde versnellingsbak
– koppelingset en vliegwiel
– koppelingspedaal en koppelingsunit
– cubbybox

en het monteren van:

– nieuw vliegwiel
– automatische versnellingsbak en omzetten van de tussenbak
– selectie hendel
– ECU compushift
– Display Compushift
– Oliekoeler
– Nieuwe middenconsole/cubbybox